Lanolīnu

Lanolīns - viela dabīgas izcelsmes, tas ir iegūts, ekstrahējot vilnas izmantojot sārmu. Cits  Lanolīnu - dzīvnieku vasks
 produkta nosaukums - dzīvnieku vasku, acetilētas vai bezūdens lanolīnu. Pārtikas rūpniecība ir atļauts izmantot lanolīnu visās valstīs, jo uz pierādījumu trūkumu par drošību vielas. Starptautiskais apzīmējums pārtikas piedevas - E913.

Struktūra un īpašības lanolīnu

Lanolīns ir formu biezu brūna dzeltena masu viskozs konsekvenci un ar īpatnēju smaržu. Vielas kompleksa ķīmiskais sastāvs un nav pilnībā izprasts. Lanolīns ir kolekcija no daudziem taukskābju esteru un poliolus. Līdz 10% no sterīnu līdz šīs grupas vielu un holesterīna bažām.

Lanolīnu fizikālās īpašības līdzīgas cilvēka sebum. Tā būtībā kūst ķermeņa temperatūrā (36-42 grādi). Pēc atsauksmēm, lanolīnu ir labs emulgators veidot eļļas / ūdens. Tas spēj saglabāt ūdeni daudzumos, kas pārsniedz pašas svaru lanolīnu 2 reizes.

Lanolīns pārtikas rūpniecībā

Lanolīnu izmanto pārtikas ražošanā kā glazūru aģentu un antiflaminga. Antiflamingi novērstu putošanu un konsekvence padara produktu uniformu. Glazūra pulēšanas un skaistu izskatu produktu, bet arī spēlē lomu veidošanās garšu.

Tā paplašina lanolīns pieteikumu kā sastāvdaļu pārklājumam augļu maisījumus. Šādi maisījumi sniedz augļiem jauku un svaigu izskatu, ļauj ilgāk saglabāt pievilcīgas īpašības pārtiku. Visbiežāk šī procedūra ir pakļauti apelsīnu, citronu, laima, āboli, ananasi, persikiem, bumbieriem, melonēm, plūmēm.

Piedeva E913 var atrast to, kā glazūra uz šādiem pārtikas produktiem sastāvu:

  • Konditorejas miltu izstrādājumi;
  • Candy;
  • Šokolādes;
  • Pilieni;
  • Rieksti;
  • Košļājamā gumija.

No lanolīnu izmantošana citās nozarēs

Skaistumkopšana - galvenā nozare, kur pilnībā izmantot derīgās īpašības lanolīnu. Viņš ir  Lanolīns iepakojumā
 mīksts un nekaitīgs, izmantojot dažādus kosmētikas krēmi ādai, kā arī daļu no lūpu krāsu. Kad uz ādas virsmas lanolīnu labi mīkstina, mitrina un ātri uzsūcas no virsmas dziļākajos slāņos, neatstājot taukainu atlikumu.

Labas atsauksmes par lanolīnu var dzirdēt no kosmetologa specializējas veselību matiem. Šis savienojums uzlabo struktūru un izskatu, pateicoties lanolīns mati izskatās veselīgi un mirdzoši. Tāpēc ir svarīgs komponents lanolīns matu kondicionieriem. Bet garums matu viņam nav nekādas ietekmes.

Medicīnā, lanolīnu izmanto kā bāzi līmi pārsēji, medicīnas plāksteriem un hidrofilas ziedes (ieskaitot acu). Šī viela palīdz dziedēt brūces un atjaunot integritāti ādas.

Krēmi un ziedes, izmantojot lanolīnu (piemēram, LAN) novērstu izskatu plaisas uz sprauslas zīdīšanas laikā. Nursing sievietes, tie būs noderīga, ārstējot ieplīsušu sprauslas jau radusies. Lanolīnu izmanto šim nolūkam ar augstu attīrīšanas, tas ir nekaitīgs zīdaiņiem, pat ja nejauši iekļūst.

Lanolīnu izmanto betona ražošanai, smērvielas, nozīmē, lai aizsargātu apģērbu no netīrumiem un ūdeni.

Lanolīns nav bīstama cilvēkiem, tas ir ļoti reti, lai atrastu gadījumus paaugstinātu jutību pret vielu, kad piemēro ādas sen parādījās alerģiskas reakcijas, piemēram, izsitumi.





Яндекс.Метрика