Sezama eļļa

Sezama eļļa tiek iegūta no sezama sēklām vai pat zvanīt šo ražotni - sezama. Sākotnēji  Sezama eļļa tiek iegūta no sezama sēklām
 ražo un izmanto South India, un Japāna krita tikai sākumā pagājušā gadsimta. Eiropā, sezama eļļa nāca vienlaikus ar izskatu modes japāņu virtuvi, pēc visa tradicionālā japāņu salāti garšvielām tikai, ka garšīgs un smaržīgu eļļu. Tas ir viegls (gatavots no svaigiem sezama) un tumšs (no cepeti).

Sastāvs sezama eļļu

Kā uzskata sezama eļļa ir daudz derīgās īpašības, kas izskaidro tās bagāto ķīmisko sastāvu. Tā satur:

  • Vitamīni, C, E, D un B grupa;
  • Šīs taukskābes, ieskaitot tos, kam ir liela nozīme cilvēka veselībai polinepiesātinātās taukskābes;
  • Bioloģiski aktīvās vielas (antioksidanti, fitosterīni, Fosfolipīdi un tamlīdzīgi);
  • Minerālvielas (dzelzs, mangāns, varš, magnijs, kālijs, niķelis, fosfors, cinks, kalcijs uc).

Ar savu patiesi unikālajām īpašībām sezama eļļa ir liels pieteikumu ne tikai kulinārijā, bet arī kosmētikā un medicīnā.

Izmantot sezama eļļu

Daudzās kulinārija pasaules sezama eļļa tiek uzskatīta par vienu no svarīgākajiem un pamatsastāvdaļām. Tā ir ļoti patīkama garša un smarža, kas satur piezīmes lazdu riekstu. Derīgās īpašības sezama eļļas konservētas uz ilgu laiku. Tas ir saistīts ar unikālu tehnoloģiju savas produkcijas (aukstā spieduma).

Izmantot sezama eļļu kulinārijā parasti ir saistīta ar pievienojot to dažādos salātos un piepildīšanai pārtiku. Cepšanai tas nav labi piemērots, jo apdegumi viegli. Viņš ir viens no galvenajiem komponentiem degvielas asus japāņu un ķīniešu uzkodas. Banāls salāti no burkāniem, zaļajiem zirnīšiem, saldo kukurūzu un sarkanajiem kāpostiem, garšvielām ar sezama eļļu kļūst diezgan neparastu svētku garšu un smalku aromātu.

Plaši izmantot sezama eļļu atrasts un korejiešu virtuvi. Ļoti interesants ēdiens "Chup-kāds." Tās sagatavošanai būtu vāra trīs minūtes, "stikla" nūdeles un noskalo to. Lai pagatavotu mērci, samaisa sezama eļļu, sojas mērci, piparus, sezama sēklas, ķiploki un cukuru. Nūdeles pārlej mērci un kārtīgi samaisa. Pasniedz aukstu.

Sezama eļļa ir lielisks salātus un uzkodas no jūras veltēm, tas dod viņiem pieskārienu izsmalcinātību un garšvielu.

Īpašības sezama eļļas

Austrumos, šī eļļa tiek uzskatīta par līdzekli, tūkstošiem kaites. Un mūsdienu ārsti to apstiprina. Piemēram, ir pierādīts, ka sezama eļļa ievērojami palielina efektivitāti terapijas šādu bīstamu slimību, piemēram, melanomas. Turklāt, tā ir lieliska preventīvs pasākums vēzi. Šajā nolūkā tai būtu ēst katru dienu daudzumā no 10 0-15 0 ml.

Dietologi iesaka iekļaut sezama eļļu uzturā stingriem veģetāriešiem, kuri nepatērē piena produktus, tāpēc kalcija deficītu.

Kā uzskata sezama eļļa, pateicoties tā vitamīnu un minerālvielu sastāvu uzlabo gremošanu un vielmaiņu. Tāpēc ir lietderīgi dažās, kuņģa-zarnu trakta un vairogdziedzera slimībām.

Iekļauts  Sezama eļļa iepakojumā
 sezama eļļas fitosterīna ir dabisks analogs dabīgā sieviešu dzimuma hormonu - estrogēnu. Šī iemesla dēļ tā ir pozitīva ietekme uz sieviešu pirmsmenopauzes periodā. Kā uzskata sezama eļļa ir stimulējoša ietekme uz olnīcām. Šajā sakarā, ginekologi noteikt to uz sievietēm, kas cieš no sekundārā amenoreja, ko izraisa dramatisku svara zudums. Šādā gadījumā ieteicams dzert sezama eļļu pusstundu pirms brokastīm, vienu ēdamkaroti.

Nav pretrunā ar tās karstā un aukstā vai karsē, jo ar termisko apstrādi praktiski visi antioksidants sezama eļļu zaudēts.

Kā uzskata sezama eļļu izmanto masāžu, jūs varat ātri likvidēt muskuļu sāpes, kas rodas pēc ievērojamā fiziskas slodzes. Indijā tas tiek izmantots kā mitrinātāju un uz ādas pēc dušas. Par grumbas Sezama eļļa uzstāt uz rožu ziedlapiņām un divas reizes dienā, tiek piemērots, lai attīrītu ādu.

Unikālās īpašības sezama eļļa tiek izmantota, lai stiprinātu sausus matus. Lai šīs eļļas ir viegli iemasē galvas ādā un piemēro uz matiem visā garumā pantu, un pusstundu maska ​​jānoskalo ar siltu ūdeni, kas paskābināts ar citronu sulu.

Harm sezama eļļa

Izmantojot šo eļļu, mums jāatceras, ka tas ir absolūti nepanes termisko apstrādi. Kad tā tiek uzsildīta līdz temperatūrai virs 27 ° C, sadalīšanās aktīvo vielu un sezama eļļu no šāda kaitējuma būs ievērojami vairāk nekā labi. Ilgstošai glabāšanai gaisma sadalās kā taukskābes un lietderīgās īpašības tiek zaudēti sezama eļļu.

Tas var izraisīt alerģiskas reakcijas. Simptomi alerģiju parasti izskatu auksti, gaismas klepus, rīkles iekaisums. Šajā gadījumā, sezama eļļa būtu pilnībā jāizslēdz no uztura.

Par briesmām sezama eļļu var runāt tajos gadījumos, kad tā ir uz ādas netīrās jo Tas noved pie bloķēt tauku dziedzeru izvadkanālu, kas savukārt kļūst cēlonis pinnes.





Яндекс.Метрика