Star anīss

Star anīss (Illicium) - mūžzaļie koki un krūmi veida Limonnikova, sēklas un eļļas tiek izmantotas kulinārijā, un alternatīvā medicīna. Augu aug  Zvaigznītes anīsa lieto infekciju ārstēšanai
   Ķīnā, Kambodža, Vjetnama, Ziemeļamerikā un Abhāzijā.

Dabā ir 32 sugas zvaigžņu anīsa, visbiežāk ir zvaigzne anīss, zvaigžņu anīsa zvaigžņveida, zvaigžņu anīsa anīsa un zvaigžņu anīsa Lancet.

Pieteikums anīsa

In alternatīvās medicīnas anīsa zvaigznes izmanto ārstēšanā elpceļu infekcijas, bronhīts, cūku un putnu gripu, lai uzlabotu dzimumtieksme (libido), un simptomu ārstēšanai vīriešu menopauze. Stars ieelpojot izmantojot anīss efektīva, lai ārstētu rīkles slimības.

Zvaigžņu anīsa lieto arī ārstēšanai gremošanas trakta, ieskaitot caurejas un kolikas zīdaiņiem.

Zvaigžņu anīsa lieto:

  • Klepus;
  • Vēdera uzpūšanās;
  • Apetītes zudums;
  • Menstruālā pārkāpumi;
  • Pneimonija;
  • Kuņģa darbības traucējumi.

Kulinārijas zvaigzne anīss izmanto kā garšvielu, un sēklas un eļļu izmanto kā garšvielu.

Zvaigznītes anīsa sastāv no vairākām aromātiskām sēklām, kas tiek plaši izmantoti Āzijas virtuves, jo īpaši Ķīnā. Ķīniešu zvaigžņu anīsa ir salda garša atgādina lakrica sakne, un bieži pievieno, lai līdzsvarotu garšu desertiem, karstā un pikantas ēdieniem.

Francijā, zvaigžņu anīsa tiek izmantota, lai garšas alkoholiskajiem dzērieniem, piemēram, apakšpunktā. Tos izmanto arī ražošanā absinta un Sambuca. Zvaigžņu anīsa kā garšvielu pievieno ēdiens gaļas, olu un mājputnu gaļas. To lieto kā garšvielu sagatavošanā tēju, rīsu ēdieni "Biryani" un garšvielas "Garam Masala" visā Indijas subkontinentā. Star anīsa ir galvenā sastāvdaļa vjetnamiešu makaronu zupa un liellopu "Pho-Bo."

Zvaigznītes anīsa tradicionālajā ķīniešu medicīnā izmanto, lai sagatavotu zāļu tējas kā līdzeklis pret reimatismu, un anīsa sēklas izmantojams pēc ēšanas, lai uzlabotu gremošanu.

Japāņu anisetree nav ēdama, un netiek izmantots medicīniskiem mērķiem, jo ​​tā ir ļoti indīgu savienojumu. Šāda veida zvaigžņu anīsa lietošana izraisa smagu nieru iekaisums, urīnceļu un gremošanas orgānus.

Apstrādes rūpniecībā, anīsa eļļa tiek izmantota kā krāsvielu ražošanai ziepes, kosmētikas, parfimērijas un zobu pastu.

Zvaigžņu anīsa audzē komerciāliem nolūkiem, Ķīna, Indija un vairums citām Āzijas valstīm.

Derīgās īpašības anīsa

Star anīss  Iepakošanas anīsa
 Tas ir labi avots Shikimic skābes, kas ir efektīvs, lai ārstētu gripas un tiek izmantots medikamenta ražošanai, "Oseltamivir".

Arī derīgās īpašības ietver anīss ietverta tās sēklas sastāvdaļām, kuru aktivitāte pret baktērijām, rauga un sēnītēm.

Kontrindikācijas

Izmantošana anīsa kā medikamenta ir vairākas kontrindikācijas, piemēram,

  • Grūtniecība un zīdīšana;
  • Krūšu vēzi;
  • Dzemdes vēzis;
  • Olnīcu vēzis;
  • Dzemdes fibroids.

Star anīsa ir arī droši lietot bērniem vecumā līdz vienam gadam. Pārāk grūti pārliecināties, ka esat iegādājies Ķīnas anīsu tīrā veidā bez piejaukuma toksisko ilīcijas, jo šāda testu var veikt tikai laboratorijā. Ķīniešu zvaigžņu anīsa pētniecībā neizraisīja negatīvu ietekmi zīdaiņiem, bet ar pieskārienu ilīcijas tie parādījās formā uzbudināmība, vemšana un krampji.





Яндекс.Метрика