Sojas eļļa

Sojas eļļa ir sava veida eļļu, kas ir izgatavoti no sojas sēklām un tiek izmantota cepšanai.

Sastāvs Sojas eļļa

Daļa  Sojas eļļa, kas iegūta no sēklām sojas pupu
 sojas eļļa ietilpst sojas dzeltenā krāsā ar specifisku smaržu, kas ir nospiests un rafinēts.

Sojas eļļa pirmo reizi tika ražots senajā Ķīnā un izmantot kā noderīgu augu produktu no sojas. Tad, sojas eļļa ir izplatījies uz Koreju un salām Japānā. Pašlaik šī eļļa ir populārs produkts ASV, Ķīnā un Rietumeiropā.

Soja, ko izmanto cepamo eļļu, aug tropu Āzijā, Dienvidamerikā un Centrālajā Āfrikā, Austrālijā un Amerikā, kā arī uz salām Indijas okeānā.

Kompozīcija satur tauku sojas eļļu, E vitamīnu, un K, holīna, un vielas, piemēram, dzelzs, cinka, kalcija un magnija. Kaloriju sojas eļļa ir 884 kalorijas.

Derīgās īpašības sojas eļļa

Derīgās īpašības sojas eļļa nosaka tās sastāvs, bagāts ar vitamīniem un mikroelementiem.

Regulāra lietošana šīs eļļas samazina miokarda infarkta risku, vēža un sirds mazspējas.

Sojas eļļa satur palmitīnskābe, organisko holīna, linolskābes un stearīnskābi, kas uzlabos sirds un aknas.

Šī eļļa ir pozitīva ietekme uz darbību smadzenēs, uzlabo seksuālo funkciju vīriešiem, un normalizē holesterīna līmeni asinīs. Arī šis eļļa ir ieteicams, lai novērstu gremošanas sistēmas slimības, vielmaiņas traucējumi, un imūnsistēmas traucējumi.

Sojas eļļa ir fitosterīnus, kas veicina veselību ādu un paātrina šūnu atjaunošanos.

Sojas eļļa ir daļa no maskas sejai un matiem, kas baro ādu, normalizē ūdens vielmaiņu un atjaunot aizsargājošās īpašības.

No sagatavotā sojas lecitīns eļļu, kas tika izmantots konditorejas un farmācijas vajadzībām. Tokoferols palīdz cīnīties ar stresu un depresiju, kā arī normalizē darbību nierēm.

Iesniegums

Sojas eļļa tiek izmantota salātiem, sautējumi, mērces un mērces. Šī eļļa var cept gaļu, zivis un dārzeņus, kā arī pievienojot to cep preces.

Dezodorē un rafinēta sojas eļļa ir galvenā sastāvdaļa, margarīna, majonēzes, maizes un konditorejas izstrādājumi. Kā stabilizators, šī eļļa tiek pievienota konservētu un saldētu pārtiku.

Pamatojoties uz šo eļļu ražo ziepes, mazgāšanas, krāsvielas, un sintētisko eļļu.

Sojas eļļa ir labs sausai un kombinētai ādai. Tā mērķis ir stiprināt un mitrina ādu un aizsargā pret negatīvo ietekmi uz vidi.

Sojas eļļa aktīvi izmanto kosmetoloģijā kā sastāvdaļu maskas, pieniņi, un krēmi, kas  Sojas eļļa pudelē
 ir tonizējoša iedarbība, novērst problēmu, sausas un sasprēgājušas ādas, dod skaistu spīdumu un svaigumu.

Sojas eļļa kaitējumu

Sojas eļļa ir kontrindicēta lietošanai, ja Jums ir paaugstināta jutība un nosliece uz alerģiskām reakcijām uz sojas proteīna un pupiņām.

Tas varētu tikt nodarīts kaitējums sojas eļļu sievietēm grūtniecības un zīdīšanas periodā, jo tas satur estrogēnu isoflavones.

Neiesakām izmantot šo eļļu uz migrēnas lēkmju un nopietnu slimību smadzenēs.

Ierobežotā skaitā šī izstrādājuma jālieto cilvēkiem ar smagām slimībām, gremošanas sistēmas, nieru un aknu mazspēja, traucējumi zarnās.





Яндекс.Метрика