Lineļļa

 Linu sēklu eļļa - pārtiku, kas ražota ar aukstās presēšanas
 Flaxseed eļļa ir ietverts lielos daudzumos linu sēklām un iegūta no tiem ar aukstās presēšanas. Tas ir vērtīgs pārtikas produkts, jo speciālām īpašībām linsēklu eļļu plaši izmanto medicīnā, gan amatpersona un populārs, un pat krāsu un laku nozarē.

Senā kultūra audzēšanu linu

Lini pieder pie vecākajiem kultūraugiem, tās kultivē Senajā Ēģiptē un Indijā, un šajās dienās eļļa, kas iegūta no tā un paudusi stingru auduma. Tomēr ir pierādījumi par arheologu, parādot audzēšanu linu vēlā neolīta periodā.

Pirms gadsimta Krievijā, termins "liesās" vai "nafta" pēc noklusējuma nozīmē linu vai kaņepju, saulespuķu, nevis kā tas ir tagad. Linsēklu eļļu izmanto pārtikā baznīcas amatos laikā, tas ir izmantots tautas medicīnā kā brūču dzīšanas aģents, un šajos laikos tas tika izmantots kosmētiskos nolūkos - umaschivanie matiem un bārdām iet caur piemērojot linsēklu eļļu, termins "umaschivanie" tas ir pie sirds vārda " eļļa.

Linu un linsēklu eļļas ražošanai audzēšana ir izplatīta visā pasaulē: Ķīna, ASV, Ziemeļvalstis, Krievija, Vidusāzija, Ziemeļu India.

No Flaxseed eļļas ķīmiskais sastāvs

Derīgās īpašības linsēklu eļļas saturs saistīts ar tās struktūras lielu daudzumu polinepiesātināto taukskābju - linolskābes (15 līdz 30%), alfa un gamma linolēnskābi (44 līdz 60%), un oleīnskābe (13 līdz 30%). Ir tie, skābes, kas ir svarīgi pareizai darbībai organismā, jo tie ir daļa no šūnu membrānas medicīnā sauc par "veselīgu tauki", pretstatā piesātināto taukskābju, kas nav tik noderīgs. Bagāts konta īpatsvars tikai 9-11% no kopējām taukskābēm liniem eļļu.

Alfa-linolēnskābe, vai kā tas ir tagad sauc dietoloģija, omega-3, atrodams pārtikas produktos retāk, un tādēļ deficīts nepiesātināto taukskābju bieži ir saistīta ar to. Turklāt linsēklu eļļu tas ir ietverts pietiekamā apmērā tikai jūras veltes, un tikai tie, kas ir pieaudzis no "savvaļas" apstākļos un nav mākslīgi audzēti. Tādēļ lietošana linsēklu eļļu ikdienas uzturā ir īpaši vēlama, ja nav iespēju regulāri ēst dabas ("savvaļas") jūras veltes.

Papildus taukskābēm, kas ir apvienoti ar nosaukumu vitamīnu F, kas ir daļa no Flaxseed eļļa satur taukos šķīstošo vitamīnu, E, K un B vitamīni

Derīgās īpašības Flaxseed eļļa

Saraksts derīgo īpašību Flaxseed eļļa ir iespaidīgs. Medicīnā, šādi:

  • Tā ir augsta uzturvērtība, kas ir avots noderīgas vielas organisma;
  • Tā ir brūču sadzīšanu, stimulējot audu atjaunošanās efektu;
  • Kad ēšana stimulē zarnu peristaltiku, radot viegla caureju veicinoša iedarbība;
  • Tas novērš kaitīgo ietekmi sliktā holesterīna, kā profilaktisks līdzeklis pret veidošanos holesterīna plāksnes asinsvados, attiecīgi, efektīvi cīnās pret aterosklerozi;
  • Tā ražo diurētisku efektu;
  • Baktericīda un pretiekaisuma īpašības;
  • Ar regulāru lietošanu normalizē vielmaiņu.

Izmantot flaxseed eļļas medicīnā un kosmetoloģijā

 Lineļļa norīšana
 Medicīnā, varbūt gan ārējo un iekšējo izmantošanu linsēklu eļļu. Kā ārējais aģents tiek izmantots kā daļa no pretiekaisuma un brūču sadzīšanas ziedes par nonhealing brūces, ieskaitot starojuma ādas bojājumus. Pretiekaisuma un stimulējot audu remonts īpašības Flaxseed eļļa atļaut tās izmantošanu ārstēšanā apdegumiem un apsaldējumus. Pamatojoties uz veikto sagatavošanās ārīgai lietošanai Linetol kam visus iepriekš izdevīgas īpašības linsēklu eļļu augstākās kvalitātes savā koncentrētā veidā.

Izmantot Flaxseed eļļa iekšā maijā vai pārtikā vai kā pārtikas piedevu. Tā ir ieteicama pacientiem ar cukura diabētu, hipertensiju, sirds slimību un koronāro kuģiem, hroniskām slimībām, aknu un žults ceļu, kuņģa čūlas un divpadsmitpirkstu zarnas čūlu, hronisku aizcietējumu un citu parādību dispepsija, ar zarnu dysbiosis kā prebiotic.

Pašlaik dietologi stingri iesaka izmantot flaxseed eļļas, svara zudums, jo neliels daudzums veicina piesātinājuma ķermeņa ar noderīgām vielām, uzturot normālu vielmaiņu, tajā pašā laikā neradot nekādus nevēlamus blakus efektus veidā pastiprinātas nogulsnēšanos tauku. Tāpat ir pierādījumi, ka flaxseed eļļa svara zudums ir arī efektīvs, jo tas palīdz samazināt apetīti.

Kosmetoloģijā šis vērtīgs produkts ir arī konstatēts, tā piemērošana galvenokārt ir daļa no ziedes un krēmi, kā ļoti noderīgu ietvaros. Plaši izmanto Flaxseed eļļa matiem - kā pamatu uztura un pretiekaisuma zāles, kas stiprina matu folikulu vai natūrā. Savā dabiskajā veidā flaxseed eļļa matiem tiek izmantota šādi: forma siltuma tiek piemērots galvas masāžu, un pa kreisi, kā, piemēram 1 stundu, un pēc tam jānomazgā ar siltu (ne karstu!) Ūdeni.

Kontrindikācijas

Linu sēklu eļļa, kas iegūta ar aukstās presēšanas, ir pilnīgi dabisks produkts, un tāpēc labi panesama, reti izraisa blakusparādības. Jāpatur prātā, ka visas derīgās īpašības Flaxseed eļļa attiecas vienīgi uz produktu, kas iegūts ar aukstās presēšanas. Paaugstināts polinepiesātināto taukskābju ir otrā pusē - ir ļoti ātri oksidēšana tāpēc nav tvaika ārstēšana ar ražošanu vai kādu citu apkures nepieņemami, ja tas tiek plānots izmantot eļļu kā pārtikas produktu (un nevis par pamatu lakas un krāsas). Pretējā gadījumā liels skaits brīvo radikāļu, kas ir ļoti negatīva ietekme uz organismu, un tā vietā, narkotiku produkts kļūst inde.

Tomēr ir saraksts ar kontrindicēta lineļļu:

  1. Slimības žults trakta, aizkuņģa dziedzera un aknām akūtā periodā;
  2. Vienlaicīga perorālie kontraceptīvie līdzekļi, pretvīrusu, antidepresanti;
  3. Grūtniecība, zīdīšanas periods - izmantošana Flaxseed eļļa ir atļauta tikai pēc konsultēšanās ar ārstu;
  4. Asiņošana traucējumi.

Uzglabāšanas noteikumi

Veikals flaxseed eļļa jābūt noslēgtā traukā vēsā vietā, no tiešas saules gaismas piekļuvi. Derīguma termiņš eļļas ir mazāks par diviem gadiem, tādā gadījumā, ja iepakojums nav spiediena, pēc atvēršanas eļļa jāizlieto 1-2 mēnešu laikā. Parasti, flaxseed eļļa ir skaidrs, zaļgani dzeltens, ar patīkamu raksturīgu aromātu un vieglu rūgtumu. Ja jūs mainīt krāsu, pārredzamību, šķiet asu smaku un spēcīgu rūgtums piemērošana linsēklu eļļa ir kontrindicēta.





Яндекс.Метрика